Menu Sluiten

Wat is “Ik Zin”

Betekenis van Ik Zin

Wat betekent Ik Zin

Het woord Ik Zin wordt gebruikt binnen de antroposofie. Mijn kinderen hebben allemaal op een antroposofische school gezeten. Zo maakte ook ik kennis met de antroposofie, het antroposofische mens en wereldbeeld.

Ik Zin is een van de 12 zintuigen gebruikt binnen de antroposofie.

Het is het zintuig voor de ontmoeting van mens tot mens. Waarmee je de ander in zijn persoonlijkheid wilt leren kennen. Een voorwaarde hiervoor is dat je de ander ook bij jou toelaat. Dit kan maar even, omdat je ook daarna weer in jezelf wilt zijn.

 

Het Ik Zin zintuig moet je activeren omdat we het vaak niet gebruiken. We laten ons laten afleiden door emoties en gewoonten van jezelf of de ander.

Het zintuig kunnen we op verschillende manieren gebruiken. Via een handdruk, elkaar echt even ontmoeten. Of door oogcontact waarbij je verder kijkt dan alleen de kleur van iemands ogen. Via waarneming van lichaamsstaal. Maar ook in iemands taalgebruik, manier van communiceren kan je iemand ontmoeten.

De Ik Zin maakt gebruik van het hele lichaam. En ik kan alleen de ander voelen als ik ook mezelf laat voelen.

Logo Ik zin Meppel haptonomie

Zo werkt het ook binnen de haptonomie en dat maakt het passend voor mijn bedrijf. Het logo van Ik Zin Praktijk voor Haptonomie is het symbool voor Ik Zin, en tevens het symbool voor het sterrenbeeld ram, wat ook mijn sterrenbeeld is.

Ik zal me zelf laten voelen en hoop dat jij daardoor ook jezelf kan voelen en wij elkaar kunnen ontmoeten.